Suggestie
Investeren in Picardisch Wallonië

Investeren in Picardisch Wallonië

Investeren in Picardisch Wallonië
Investeren in Picardisch Wallonië

Picardisch Wallonië, troeven voor uw succes

Investeren in Picardisch Wallonië betekent genieten van een uitzonderlijke geografische ligging in het hart van Europa en van de vele troeven van een aantrekkelijk grondgebied voor investeerders.

Picardisch Wallonië ligt in het hart van de belangrijke Europese markten, biedt efficiënte infrastructuren in een innovatieve en dynamische omgeving, bevorderlijk voor de ontwikkeling van uw bedrijf.

 

Een unieke ligging in het hart van Europa

Grenzend aan de Europese metropool Lille en aan de poorten van Brussel, op 1 uur van Parijs en 2.30 uur van Londen met de trein, biedt Picardisch Wallonië toegang tot strategische snelwegen.

Een dicht spoorwegnet, vaarwegen geschikt voor grote schepen die verbonden zijn met de Noord-Europese havens en de nabijheid van internationale luchthavens vullen deze troeven aan die de economische aantrekkelijkheid van de regio versterken.

 

Infrastructuren afgestemd op de behoeften van bedrijven

De door IDETA ingerichte en beheerde bedrijfsparken bieden uitgeruste industrieterreinen en adequate infrastructuren die gelijke tred houden met de groei van uw bedrijf.

Onze gebruiksklare KMO units vergemakkelijken het opstarten van uw activiteit of voorzien in uw dringende behoeften aan een nieuwe locatie of aan uitbreiding.

U hebt een werkruimte nodig? Onze 5 bedrijvencentra beschikken over kantoren, vlot toegankelijke en volledig ingerichte co-workingruimten en gedeelde werkruimten.

 

Een bedrijfsdynamiek

De economische structuur van Picardisch Wallonië, die voor 90% uit kmo’s bestaat, omvat ook grote industriële groepen. De voedingsindustrie en de logistiek zijn de belangrijkste sectoren van de lokale economie.

IDETA en Entreprendre.Wapi, het Agentschap voor Economische Stimulatie van Picardisch Wallonië, steunen samen de oprichting en ontwikkeling van bedrijven in Picardisch Wallonië.

Met het grootste fietsnetwerk van Wallonië, zijn Unesco-erfgoed, zijn steden en dorpen met karakter beschikt Picardisch Wallonie over vele troeven die bijdragen aan de economische aantrekkelijkheid en bloei van de streek.