Suggestie
Services aux citoyens

Diensten voor de burgers

Diensten voor de burgers
Diensten voor de burgers

DIENSTEN VOOR DE BURGERS van picardisch wallonië

De burgers worden niet alleen rechtstreeks betrokken bij de ontwikkeling van hun grondgebied maar vormen ook de rijkdom van Picardisch Wallonië. Elke dag engageren de teams van IDETA zich concreet aan de zijde van gemeenten en bedrijven om de inwoners van Picardisch Wallonië een welvarende regio te bieden waar het goed is om te wonen en te werken.

IDETA organiseert regelmatig openbare informatiebijeenkomsten voor de inwoners van de gemeenten van Picardisch Wallonië. Het doel van deze bijeenkomsten is om de behoeften en zorgen van de burgers beter te identificeren en de balans op te maken van de ontwikkeling van projecten die gedragen worden door het Agentschap.

Bébé Boulot, een netwerk van 4 kinderdagverblijven

Met het oog op de ontwikkeling van een dienstenaanbod voor de gemeenschap heeft IDETA een netwerk van kinderdagverblijven opgericht in het hart van de bedrijfsparken van de regio, zo dicht mogelijk bij de bedrijven en de ouders die er werken.

De 4 kinderdagverblijven, die beheerd worden door de vzw Bébé Boulot, zijn gevestigd in moderne en duurzame gebouwen en bieden 116 opvangplaatsen.

Meer weten : www.bebeboulot.be

Crematorium ‘De Witte Bomen’

Het crematorium De Witte Bomen (Frasnes-lez-Anvaing), dat openstaat voor de verschillende rituelen, godsdiensten en wensen van overledenen, biedt een kwalitatief en humaan antwoord op de behoeften op het gebied van crematie. De architecturale kwaliteit van de locatie, de integratie ervan in het landschap en de kwaliteit van de aangeboden begeleiding stellen de families in staat om de scheiding in alle rust te beleven.

Het crematorium De Witte Bomen wordt beheerd in partnerschap met de intercommunale Westlede (Lochristi). Geïntegreerd in een transregionale en grensoverschrijdende dynamiek is het ontworpen rond de waarden van algemeen belang, ethiek en respect voor het milieu.

Meer weten : www.crematoriumlesblancsarbres.be

 

Groene mobiliteit

IDETA heeft de vermeerdering van hernieuwbare energiebronnen centraal in haar prioriteiten geplaatst om de energietransitie van Picardisch Wallonië te doen slagen.

Om groene mobiliteit te bevorderen, moedigen wij de ontwikkeling aan van minder vervuilende alternatieven voor de conventionele brandstoffen, zoals gecomprimeerd aardgas (CNG) of elektriciteit.

U rijdt op CNG? IDETA heeft een netwerk ontwikkeld van tankstations op aardgas in Wallonië zodat u in uw regio kunt tanken.

U hebt een elektrische auto? Oplaadpalen staan tot uw beschikking in de gemeenten en bedrijfsparken van Picardisch Wallonië.

 

 

Het huis voor toerisme van Picardisch Wallonië

Het Huis voor Toerisme van Picardisch Wallonië, partner van IDETA, staat in voor de toeristische waardering en promotie van de streek.

Natuurlijk vlakbij, Picardisch Wallonië ligt tussen Lille en Brussel en aan de voet van de Vlaamse Ardennen. De streek onderscheidt zich van andere regio’s door het uitgebreide wandel- en fietsknooppuntennetwerk: 1600 km fietsknooppunten en 700 km wandelknooppunten.

Met wandelingen, erfgoed, parken en tuinen, gastronomie en feestelijke activiteiten, vindt u met twee, de familie of met vrienden heel wat tips om te ontdekken!

Ontdek en bestel de toeristische gidsen en fietskaarten van Picardisch Wallonië op wapishop.be

Meer weten: www.visitwapi.be